Hvad får jeg ud af kinesiologi?

Kinesiologi er en forholdsvis ny behandlingsmetode, som blev udviklet af amerikanske kiropraktorer i 1960’erne. Det er en komplementær metode, der kan bruges som supplement til behandlinger i det etablerede sundhedssystem.

Udgangspunktet er, at alle dele af en person er forbundet med hinanden. Cellerne i bl.a. muskler, organer, nervesystemet bruger og danner energi og energien strømmer i bestemte baner, som den vestlige videnskab endnu ikke er i stand til at måle men som man i Kina har arbejdet med i århundreder især i forbindelse med akupunktur.

Alt har effekt på vores energi og derved vores helbred og livskvalitet. Livsstil, omgivelser (luft, vand), kost og supplerende vitaminer og mineraler, stoffer og alkohol. Tanker og følelser kan ligeledes sætte energien ud af balance.

Ved den kinesiologiske afbalancering bruges en muskels reaktion på en meget lille belastning som et slags bio-feedback system til at identificere underliggende årsager i en given ubalance i energien. Man kan sammenligne det med skærmen på en computer, som benyttes til at monitorere de aktiviteter, der bearbejdes af styresystemet. Der er også nogen gange behov for en ekspert til at tolke skærmens indhold, efter man har trykket på en knap.

meridianbaner

Smerte eller andre symptomer på ubehag opstår, når kroppens energier ikke er i balance eller vi har ophobet affaldsstoffer, som kroppen ikke selv er i stand til at udskille igen. Ofte dæmper vi smerten og symptomerne med medicin, uden at finde årsagen - eller vi har for travlt til at mærke efter og vænner os derfor til ubehaget. Tilstanden kan hermed forværres, med sygdom til følge.

Ubalancer kan være følelsesmæssige, tankemæssige, fysiske, kemiske.  En ubalance kan hindre en i at nå sit coaching mål, på trods af god planlægning og dedikeret indsats.

Kinesiologi kan blandt andet bruges til:

 • Støtte i stresscoachingforløb, hvor der er forskellige symptomer til følge
 • At arbejde med et bestemt mål – fysisk, følelsesmæssigt, mentalt, arbejdsmæssigt og andet
 • Støtte ved mangel på energi
 • Genoprettelse eller bevarelse af sundhed
 • Genskabelse af balance i krop, psyke og sjæl
 • Afhjælpning efter eller forebyggelse af fysisk arbejdsskader pga. forkert løft eller belastningsskader – musearm, ondt i nakken, spændingshovedpine
 • Psykiske arbejdsbelastninger
 • Stress over en specifik, mange eller store arbejdsopgaver
 • Undersøge om du har behov for tilskud af vitaminer, mineraler eller fedtstoffer
 • Tvivl om hvilken retning virksomheden skal tage
 • Lyst til at forkæle sig selv med en god times velvære

Hvordan foregår det rent praktisk?

Gennem muskelmonitoreringen vil jeg finde frem til de korrektioner og energistiske afbalanceringer, som din krop og underbevidsthed foretrækker. Disse er blide og non-invasive. Det vil sige, jeg stikker ikke nåle i dig, men stryger eksempelvis på bestemte punkter, der ligger i tilknytning til energibanerne eller benytter velafprøvede øvelser, som du også kan benytte hjemme. Ved at fjerne de energistiske forhindringer og det emotionelle stress, der er forbundet med målet, problemet eller sygdommen, bliver kroppens evner til at helbrede sig selv styrket.

Hvis du ikke er så meget for at snakke, er kinesiologi lige noget for dig, da det er kroppen, der klarer kommunikationen via muskelmonitoreringen. Du behøver derfor ikke at udtrykke følelser og oplevelser med mig under afbalanceringen, for at den har en effekt.

Muskelmonitoreringen består af et let tryk hen over en muskel på håndleddet eller benet.

muskel test

Man skal regne med flere behandlinger med to – fire ugers mellemrum, alt efter hvad der arbejdes med.

Se en klient historie

Kvalitet i kinesiologi behandlingen

Det er vigtigt for mig at sikre kvalitet og etik som kinesiolog.

Derfor er jeg medlem af en registreringsansvarlig brancheforening - Danske Kinesiologer. Jeg overholder deres vedtægter udformet ud fra registreringslov nr. 351 af 19. maj 2004 om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere. Herunder etiske regler og regelsæt for god klinisk praksis.

Danske Kinesiologer

Jeg er uddannet ved Kinesiologi Akademiet, som er et af de førende kinesiologi akademier i Danmark.


book her

Er du klar til at vende bøtten?

Send SMS eller ring til: 25 18 88 55

Send en mail: birgit@vend.dk